Prečo sú dôležité preventívne prehliadky u zubára?

Keď pacient každoročne absolvuje preventívnu prehliadku u svojho zubára, pri splnení podmienok dané zdravotnou poisťovňou má nárok na bonus na zuby. Pre skoré zachytenie začínajúceho kazu, je finančný príspevok ďalším dôvodom prečo navštevovať zubára pravidelne.

MDDr. Andrea Pavlišinová
MDDr. Andrea Pavlišinová MSc.
13. 10. 20234 min čítania
Prečo sú dôležité preventívne prehliadky u zubára? thumbnail

Pacienti majú často pocit, že pravidelná návšteva zubára nie je potrebná a jeho návštevu odkladajú, až kým nezačne niečo bolieť. Opak je však pravdou. Preventívna prehliadka u zubára je hradená z verejného zdravotného poistenia (viz. podmienky nižšie) a môže vám ušetriť nemalé peniaze. Skoré odhalenie začínajúcich kazov šetrí vašu peňaženku a hlavne vaše zdravie.

"Neboli ste ešte tento rok na prehladke? Ak rozmýšlate nad zmenou zubného lekára, aktuálne prijímame nových pacientov a preventívnu prehliadku vám za tento rok započítame."

Kto má nárok na preventívnu prehliadku zadarmo?

Dospelí majú nárok na jednu preventívnu prehliadku za rok zadarmo u zmluvného lekára. Deti do 18 rokov a ženy počas tehotenstva majú nárok na dve preventívne prehliadky za rok.

Ak máte absolvovanú preventívnu prehliadku v predošlom kalendárnom roku, zubné ošetrenie v nasledujúcom roku bude lacnejšie.. Na výkony u zubného lekára je možné si uplatniť tzv. bonus na zuby u zdravotnej poisťovne (viz nižšie).

Čo všetko by mala obsahovať preventívna prehliadka u zubára?

Hoci preventívna prehliadka nie je povinná, skoré zachytenie kazu či iných problémov v ústnej dutine vám môže ušetriť nemalé peniaze a bolesť. Preto je u nás súčasťou každej preventívnej prehliadky záhryzová rontgenová snímka (bitewing) a raz za dva roky panoramatická rtg snímka flex flex-col gap-8 bg-secondary pt-8 md:gap-12 (OPG - ortopantomogram).

Vedeli ste, že naša malá RTG snímka, je dávkou žiarenia porovnatelná s konzumáciou 2 banánov? Využívame takzváný RVG (rádioviziograf) prístroj, ktorý vďaka citlivému elektronickému senzoru prenáša snímku do počítača v digitálnej podobe už za niekoľko sekúnd pri niekoľkonásobne nižšej dávke žiarenia. Vďaka tomu je vyšetrenie presné a bez nutnosti vysokého rtg žiarenia.

Ďalej zubný lekár kontroluje stav ďasien, slizníc, funkciu slinných žliaz, veľkosť lymfatických uzlín a samozrejme samotný stav zubov. Týmto spôsobom vieme včasne odhaliť a zachytiť veľa ochorení, ktoré neprebiehajú iba v ústach.

"Rontgenu sa netreba báť. 80% kazov v dospelosti sa nachádza v medzizubných priestoroch, ktoré nie sú voľným okom viditeľné ale na rontgene ano. Ak ste nikdy nemali robenú RTG snímku, bez problémov vám ju urobíme na vstupnej prehliadke."

Preventívne zubné prehliadky v ambulancií Dentme by Dr. Andrea

Koľko stojí vytrhnutie zuba či iné zákroky bez preventívnej prehliadky?

Ak ste nemali preventívnu prehliadku za minulý kalendárny rok, nebojte sa navštíviť našu ambulanciu. Zdravotné poisťovne síce prinášajú benefity a pomáhajú šetriť vašu peňaženku ale z vlastnej skúsenosti vieme, že oddialenie návštevy zubnej ambulancie prichádza s vyššími nákladmi na ošetrenie.

Ak by ste neabsolvovali preventívnu prehliadku za minulý kalendárny rok, tak by ste si spätne nemohli uplatniť finančný benefit od poisťovne.

"Boli by ste radi, keby o vás bolo postarané nadštandartne? Rezervujte si vstupné vyšetrenie už dnes."

Odbornosť a ľudskosť sú u nás na prvom mieste

  • Viac ako 1200 vyšetrených pacientov so spokojným úsmevom ročne
  • 6 rokov skúsenosti s estetickou ale aj všeobecnou stomatológiou
  • Maximálna bezpečnosť a bezbolestnosť pre čo najlepší priebeh vyšetrenia
Získať konzultáciu

Benefit na zuby - príspevok na ošetrenie u zubára od zdravotnej poisťovne (Union, Dôvera, VšZP)

Preventívna prehliadka je u zmluvného lekára (VšZP, Dôvera, Union) pre pacientov zadarmo. Ďalšie výkony si pacient hradí na základe platného cenníka v ambulancii.

Ak prehliadku za minulý rok pacient neabsolvoval, ďalší rok nemá nárok na príspevok z poisťovne a hradí si ho v plnej výške podľa platného cenníka. Aktuálne spolupracujeme s poisťovňou Union a Všeobecnou zdravotnou poisťovňou . Poistenci Dôvery majú možnosť využiť benefit 80 percent u nezmluvného zubného lekára. Aby ste si uplatnili bonus na zuby u poisťovni Union alebo VšZP, je nutné splniť podmienky vašej poisťovne

"Trápi vás dlhá čakacia doba? Radi vám výjdeme v ústrety a objednáme vás v rozumne blízkom termíne."

Záver

Popri dentálnej hygiene a domácej starostlivosti patrí preventívna prehliadka k trom základným pilierom modernej stomatológie. Vďaka včasnému zachyteniu kazu na základe precízneho vstupného vyšetrenia a preventívnej prehliadky šetríme nie len vaše zuby, ale aj peňaženku. Pri pravidelnej návšteve každý rok si môžete uplatniť bonus na zuby od zdravotnej poisťovne a u zubára vás už nič neprekvapí.

kontaktujte NÁS

Posledný krok k zdravšiemu úsmevu

Po odoslaní formulára vás budeme kontaktovať do 24 hodín.

Dentme © 2024 | Všetky práva vyhradené

Ochrana osobných údajovOboznámenie dotknutých osôbZásady používania online identifikátorov

Webová stránka bola vytvorená spoločnosťou Online Launch